Mahler – Achtste Symfonie

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020 voert het Nederlands Concertkoor samen met vier andere koren de Achtste Symfonie van Mahler uit. Vanwege de grote bezetting – 123 musici, drie gemengde koren, twee jongenskoren en acht zangsolisten – staat deze symfonie ook wel bekend als de ‘Symphonie der Tausend’.

Plaats: Groningen
Orkest: Noord Nederlands Orkest
Dirigent: Antony Hermus

Aanmelding

Als je op de verzendlijst voor projectzangers staat, ontvang je automatisch bericht over de werving van projectzangers.
Je kunt je onderin op deze pagina bij Blijf op de hoogte! aanmelden voor de verzendlijst.

Repetities

Nadere gegevens volgen.

Mascagni – Cavalleria Rusticana
Leoncavallo – Pagliacci
Weekend Opera Utrecht 2021

Projectzangers zullen nog worden uitgenodigd om de gelederen te versterken; er zijn flink wat Zuid-Italiaanse dorpsbewoners nodig. Joelen moeten we, jammeren, juichen. Dus meld je vlot aan voor de verzendlijst, want de ervaring leert dat er veel gegadigden zijn.
A presto!

Plaats: TivoliVredenburg Utrecht
Orkest: Orkest van Weekend Opera Utrecht
Dirigent: Jan van Maanen
Solisten: nog niet bekend

Aanmelding

Repetities

Nadere gegevens volgen.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.