Mahler – Symfonie 2

Ik sterf om te leven. Alleen de eerste regels van ‘Auferstehung’ zijn van dichter Friedrich Klopstock. Een prachtig koorwerk met aangepaste teksten door Mahler over het leven, wat mensen bezighoudt, het waarom en de zoektocht naar antwoorden.

Symfonieorkest De Philharmonie
o.l.v. Stijn Berkouwer

Donderdag 21 november 2019, 20.15 uur Muziekgebouw Eindhoven
Zondag 24 november 2019, 20.15 uur Concertgebouw Amsterdam

Wij zijn op zoek naar extra TENOREN en (LAGE) BASSSEN!

Geef je op via zingen@nederlandsconcertkoor.nl.
Ervaren zangers zijn van harte welkom na een korte stemtest op een repetitieavond, waarbij gevraagd wordt een fragment van Mahler 2 te zingen.

Extra: je ontvangt een gratis partituur!

Verdi – Don Carlo

Liefde is van alle tijden. Beantwoorde en onbeantwoorde. Zonder tegenstellingen geen drama. Zo ook in deze opera. De koning van Spanje, Filips II, pikt de verloofde van zijn zoon Don Carlos af. Zij komen lijnrecht tegen over elkaar te staan. Uiteindelijk wordt niemand er echt gelukkig van.

Weekend Opera Utrecht
o.l.v. Jan van Maanen

Zondag 5 januari 2020, 14.30 uur TivoliVredenburg

Inschrijving gesloten.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.