Saint-Saëns – Requiem

Guy Cutting, tenor
David Visser, bariton

Ruud Huijbregts, orgel

Camille Saint-Saëns (1835-1921) schreef zijn Requiem tijdens een verblijf in Zwitserland in 1878 in opdracht van een vriend. Koor en solisten wisselen elkaars indringende smeekbeden af. Het hoorbare verdriet in dit Requiem krijgt een extra lading als we weten dat hij korte tijd later zijn beide zoons verloren heeft.

Vrijdag 4 mei 2018 21.00 uur
Dominicuskerk
Spuistraat 12, Amsterdam

Deelname aan dit project is mogelijk voor zangers die met het Nederlands Concertkoor meegezongen hebben met één of meer van de volgende producties: Requiem Fauré, Requiem Duruflé, Carmina Burana, Mahler 8 en/of Tosca. Zij hoeven hiervoor geen ensemble-auditie af te leggen.
Projectbijdrage: €50,-.

Repetitiedata Saint-Saëns:

• 11-18-25 april 19.30-22.00 uur, Vossius Gymnasium Amsterdam
  • 2 mei 19.30-22.00 uur, Vossius Gymnasium
  • 3 mei Generale repetitie 19.30-22.00 uur, Dominicuskerk Amsterdam
  • 4 mei 18.00-20.00 uur Repetitie Dominicuskerk
  • Concert 4 mei 21.00-22.00 uur Dominicuskerk

Brahms – Ein deutsches Requiem

Brahms schreef dit Requiem na het overlijden van zijn moeder, in 1865. In dit werk, waarin hij bijbelteksten als basis nam, ligt de nadruk vooral op troost en verzoening met het lijden en de dood.

We voeren dit uit met Symfonieorkest Bellitoni onder leiding van dirigent Jurjen Hempel. Solisten zijn nog niet bekend. Meer informatie volgt.

16 november, Elandkerk Den Haag
17 november, H.Hartkerk Maarssen
18 november, Concertgebouw Amsterdam

Repetitie-data:

• 14-21-28 maart (woensdagavonden)
  • 27 juni (woensdagavond)
  • 30 juni (zaterdag overdag)
  • 3-10-17-24-31 oktober (woensdagavonden)
  • 3 november (zaterdag overdag)
  • 11 november (zondag tot 14 uur)

De aanmelding is gesloten

Beethoven – Negende Symfonie

We voeren dit uit met Het Gelders Orkest onder leiding van gastdirigent Claus Peter Flor. Solisten zijn nog niet bekend.

14 december, Musis Parkzaal Arnhem
16 december, TivoliVredenburg Utrecht
18 december, De Singel Antwerpen
20 december, De Vereeniging Nijmegen
22 december, Orpheus Apeldoorn
26 december, Musis Parkzaal Arnhem

Meer informatie over de aanmelding volgt.

Ensemble-auditie

De bedoeling van de ensemble-auditie voor projectzangers bij het Nederlands Concertkoor is om naast de individuele zangkwaliteiten ook de ensemble-kwaliteit van iedere auditant te beoordelen. Voor het zingen in een koor is het immers net zo belangrijk om goed te kunnen luisteren naar elkaar als goed te kunnen zingen met elkaar. De grootte van het ensemble varieert. We beginnen de auditie met gezamenlijk inzingen. Daarna worden de stukken die van tevoren zijn opgegeven en gestudeerd, gezamenlijk gezongen onder leiding van de artistieke commissie. Tijdens de auditie wordt tutti, in viertallen, tweetallen en soms solo gezongen, zodat wij een goed beeld krijgen van de samenzang- en individuele kwaliteiten van iedere auditant.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.