Verdi Requiem

Opera, pure opera, dat requiem! Dat is wat Verdi verweten werd, verweten wordt soms, door ernstige types. Ze hebben natuurlijk gelijk. Heerlijk! Verdi’s dodenmis sleurt ons de kerk uit, naar de concertzaal, om ons daar in te peperen met alles wat de dood en de wederopstanding oproepen, rouw, wanhoop, woede, hoop en vertrouwen. Alles breed uitgemeten op Italiaanse manier, zonder rem, zonder terughoudendheid. Uitvoerenden en publiek worden omvergeblazen door de emoties, zowel in de fortes en als de piano’s. Alles of niets, hollen of stilstaan, dood of leven. Het requiem van Verdi is een rit in de achtbaan. Houd onze website in de gaten voor uw kaartjes, in november rijden we!

Uitvoerenden: Philips Symfonie Orkest, Philips’ Philharmonisch Koor en Nederlands Concertkoor.
Dirigent: Jules van Hessen
Solisten: nog niet bekend

Werving projectzangers: nog niet bekend.

Zondag 7 november 2021 14.15 uur Muziekgebouw Eindhoven
Zondag 14 november 2021 14.15 uur Concertgebouw Amsterdam

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen. Bijgaand delen van Mahler 8.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.