Zing mee

Het Nederlands Concertkoor treedt 4 à 5 keer per jaar op in de mooiste concertzalen van Nederland. We repeteren elke woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het Vossius Gymnasium in Amsterdam. En we zijn altijd op zoek naar ambitieuze zangers! Wil je lid worden, geef je dan op voor een kennismakingsrepetitie.

Je kunt ook als projectzanger meezingen. Kijk hieronder aan welke producties je kunt deelnemen.

Een geweldige ervaring
om mee te zingen in zo’n professionele productie

Projectinformatie
De repetities voor het koor vinden op woensdagavond van 19.30 – 22.00 plaats in Amsterdam.
Data (onder voorbehoud):

• 10+17+24+31 mei
  • 7+14+21+28 juni
  • 5+12 juli
  • 6+13+20+27 september
  • 4+11+18+25 oktober
  • 1+8+15+22 november

Daarnaast zijn er vier repetitiedagen met koor en orkest.
Zaterdag  7+28 oktober en 4+18 november (1x in Utrecht en 3x in Eindhoven).

Concertdata

• Zondagmiddag 26 november (TivoliVredenburg, Utrecht)
  • Donderdagavond 30 november (Concertgebouw, Amsterdam)
  • Vrijdagavond 8 en zaterdagavond 9 december (Muziekgebouw Frits Philips te Eindhoven)

Mahler – Achtste Symfonie

Een groots project
De ‘Symphonie der Tausend’, zo staat de Achtste Symfonie van Gustav Mahler bekend. ‘Tausend’ verwijst naar het grote aantal zangers en musici dat vereist is om het werk uit te voeren. Het is een megaproductie die zelden uitgevoerd wordt. We beschouwen het dan ook als een voorrecht dat het Nederlands Concertkoor door het Philips Symfonie Orkest uitgenodigd is mee te werken aan maar liefst vier uitvoeringen van deze symfonie. Eind november/begin december klinkt Mahler 8 in het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht en Muziekgebouw Eindhoven! Behalve het Nederlands Concertkoor werken Toonkunstkoor Utrecht, het Philips Philharmonisch Koor en een kinderkoor mee. Meedoen is misschien wel ‘a-once-in-a-lifetime-experience’ en het Nederlands Concertkoor biedt ambitieuze zangers (sopranen, alten, tenoren en bassen) deze kans.

De Achtste
Planeten en zonnen die rondcirkelen zijn volgens Gustav Mahler te horen in het ‘klinkend universum’ van zijn Achtste Symfonie. Het werk bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat de tekst van een Pinksterhymne, ‘Veni Creator Spiritus’.  Het tweede deel is, zoals meer werken uit de romantische periode, gebaseerd op de slotscène uit ‘Faust’ van Goethe. Mahler componeerde de symfonie in 1906-1907 als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw Alma, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. In die tijd ontdekte hij namelijk dat zijn vrouw een verhouding had met een andere man. Als ‘De Achtste’ wordt uitgevoerd, is dat een hoogtepunt in het concertseizoen. Bij de première op 12 september 1910 in Munchen waren meer dan 800 solisten, musici en koorzangers aanwezig en deze uitvoering, die Mahler zelf dirigeerde, werd bijgewoond door collegadirigenten en -componisten als Bartók en Saint Saens.

Aanmelden
Zangers die zich voor dit project bij het Nederlands Concertkoor willen voegen, zullen met succes een ensemble-auditie moeten afleggen op vrijdagavond 21 april (vanaf 19:00 uur) in Amsterdam. De deelnamekosten voor dit project bedragen € 100,-. (€50,-. voor zangers onder de 30 jaar). Dat is inclusief busvervoer naar de vier repetitiedagen op zaterdag en de concerten in Utrecht (1x) en Eindhoven (2x).

Klik hier om je aan te melden als projectzanger voor de Achtste Symphonie van Gustav Mahler.

Verdere details over de ensemble-auditie worden je dan zo spoedig mogelijk na aanmelding per e-mail toegestuurd.

NB. Je kunt je ook aanmelden als je niet alle repetities kunt meemaken. Wie teveel repetities heeft gemist, moet komen voorzingen. De dirigent beslist dan op basis van deze auditie of je je partij goed genoeg kent om met de concerten mee te kunnen zingen.

Duruflé – Requiem

Een van Maurice Duruflé’s meesterwerken is het Requiem, dat hij in 1947 componeerde ter nagedachtenis aan zijn vader. Hoewel Duruflé het baseerde op gregoriaans gezang uit de dodenmis, is zijn muziektaal stevig in de twintigste eeuw verankerd.

Donderdag 4 mei 2017
Dominicuskerk, Amsterdam

Voor dit project zoeken wij alleen nog tenoren. Stuur een mail naar zingen@nederlandsconcertkoor.nl

De ensemble-auditie

De bedoeling van de ensemble-auditie voor projectzangers bij het Nederlands Concertkoor is om naast de individuele zangkwaliteiten ook de ensemble-kwaliteit van iedere auditant te beoordelen. Voor het zingen in een koor is het immers net zo belangrijk om goed te kunnen luisteren naar elkaar als goed te kunnen zingen met elkaar. De grootte van het ensemble varieert. We beginnen de auditie met gezamenlijk inzingen. Daarna worden de stukken die van tevoren zijn opgegeven en gestudeerd, gezamenlijk gezongen onder leiding van de artistieke commissie. Tijdens de auditie wordt tutti, in viertallen, tweetallen en soms solo gezongen, zodat wij een goed beeld krijgen van de samenzang- en individuele kwaliteiten van iedere auditant.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.