Klassiek op het Amstelveld

Op zaterdag 14 september werkt het Nederlands Concertkoor mee aan Klassiek op het Amstelveld (14 en 15 september 2019). Een jaarlijks openluchtfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. Wij zingen delen uit de opera Samson et Dalila van Saint-Saëns en het beroemde Slavenkoor uit Nabucco van Verdi. Daarnaast zingen we een aantal delen uit de Carmina Burana van Carl Orff en het stuk Conquest of Paradise van Vangelis, titelsong van de film 1492: Conquest of Paradise van Ridley Scott over Columbus.

Dirigent: Louis Buskens
Pianist: Thom Janssen

Zaterdag 14 september 2019 Amstelveld Amsterdam

Mahler – Symfonie 2

Ik sterf om te leven. Alleen de eerste regels van ‘Auferstehung’ zijn van dichter Friedrich Klopstock. Een prachtig koorwerk met aangepaste teksten door Mahler over het leven, wat mensen bezighoudt, het waarom en de zoektocht naar antwoorden.

Symfonieorkest De Philharmonie
o.l.v. Stijn Berkouwer

Donderdag 21 november 2019, 20.15 uur Muziekgebouw Eindhoven
Zondag 24 november 2019, 20.15 uur Concertgebouw Amsterdam

Verdi – Don Carlo

Liefde is van alle tijden. Beantwoorde en onbeantwoorde. Zonder tegenstellingen geen drama. Zo ook in deze opera. De koning van Spanje, Filips II, pikt de verloofde van zijn zoon Don Carlos af. Zij komen lijnrecht tegen over elkaar te staan. Uiteindelijk wordt niemand er echt gelukkig van.

Weekend Opera Utrecht
o.l.v. Jan van Maanen

Zondag 5 januari 2020, 14.30 uur TivoliVredenburg

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.