Le Grand Michel Legrand – een symfonische hommage

Het Nederlands Concertkoor werkt mee aan een concert ter ere van de onlangs overleden Franse componist Michel Legrand. Een zinderende belevenis!

Philips Symfonie Orkest
o.l.v. Jules van Hessen

Dinsdag 25 juni 2019, Concertgebouw Amsterdam

Repetities

De repetities voor deze productie vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam op woensdagavonden 19.30 – 22.00 uur o.l.v. Louis Buskens.

• woensdag 29 mei
  • woensdag 5, 12 en 19 juni
  • zaterdag 15 juni repetitiedag met orkest 10.00 – 17.00 uur, locatie Amsterdam

Bladmuziek
Arrangementen door Bob Zimmerman worden via het koor verstrekt tegen een kleine vergoeding.

Aanmelding
Projectzangers kunnen zich tot en met 15 mei aanmelden. Projectzangers die nog geen individuele auditie hebben gedaan, worden uitgenodigd om in de maand mei een keer een repetitie bij te wonen. Bij die gelegenheid wordt een korte stemtest afgenomen door de artistieke leiding, dirigent Louis Buskens en pianist Thom Janssen, vóór de repetitie of tijdens de pauze.

Klassiek op het Amstelveld

Op zaterdag 14 september werkt het Nederlands Concertkoor mee aan Klassiek op het Amstelveld (14 en 15 september 2019). Een jaarlijks openluchtfestival waarbij het maken en het beleven van klassieke muziek door jeugd centraal staat. We zingen bekende operakoren uit opera’s van Tsjaikovsky, Puccini, Verdi en Saint-Saëns, met als hoogtepunt het Slavenkoor uit Nabucco van Verdi.

O.l.v. Louis Buskens
Nadere gegevens volgen.

Zaterdag 14 september 2019 Amstelveld Amsterdam

Repetities
De repetities voor deze productie vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam op woensdagavonden 19.30-22.00 uur o.l.v. Louis Buskens.

• woensdag 26 juni
  • woensdag 28 augustus
  • woensdag 4 en 11 september
  • Generale repetitie nader te bepalen

Bladmuziek
Het repertoire (nog niet vastgesteld) zal bestaan uit bekende koorstukken uit opera’s als Turandot van Puccini, Jevgeni Onegin van Tsjaikovsky, Otello van Verdi en Samson et Dalila van Saint-Saëns.

Aanmelding
Projectzangers kunnen zich tot en met 15 mei aanmelden. Projectzangers die nog geen individuele auditie hebben gedaan, worden uitgenodigd om in de maand mei of juni een keer een repetitie bij te wonen. Bij die gelegenheid wordt ook een korte stemtest afgenomen door de artistieke leiding, dirigent Louis Buskens en pianist Thom Janssen, vóór de repetitie of tijdens de pauze.
De kosten voor dit project zijn € 25.

Mahler – Tweede Symfonie

Ik sterf om te leven. Alleen de eerste regels van ‘Auferstehung’ zijn van dichter Friedrich Klopstock. Een prachtig koorwerk met aangepaste teksten door Mahler over het leven, wat mensen bezighoudt, het waarom en de zoektocht naar antwoorden.

Symfonieorkest De Philharmonie
o.l.v. Stijn Berkouwer

Donderdag 21 november 2019, 20.15 uur Muziekgebouw Eindhoven
Zondag 24 november 2019, 20.15 uur Concertgebouw Amsterdam

Repetities
De repetities vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam op woensdagavonden 19.30-22.00 uur o.l.v. Louis Buskens.

• woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober
  • woensdag 6 november
  • woensdag 13 november (pianorepetitie)
  • vrijdag 15 november (’s avonds, orkestrepetitie)
  • zondag 17 november (middag en avond, generale repetitie)

Aanmelding
Projectzangers kunnen zich tot en met 30 april a.s. aanmelden. Wij vragen van projectzangers dat zij een individuele auditie doen op zaterdag 21 of zondag 22 september. Projectzangers die al een individuele auditie hebben gedaan, wordt eveneens verzocht zich uiterlijk 30 april aan te melden.

Verdi – Don Carlos

Liefde is van alle tijden. Beantwoorde en onbeantwoorde. Zonder tegenstellingen geen drama. Zo ook in deze opera. De koning van Spanje, Filips II, pikt de verloofde van zijn zoon Don Carlos af. Zij komen lijnrecht tegen over elkaar te staan. Uiteindelijk wordt niemand er echt gelukkig van.

Weekend Opera Utrecht
o.l.v. Jan van Maanen

Zondag 5 januari 2020, 14.30 uur TivoliVredenburg

• woensdag 8, 15 en 22 mei
    (NB 15 mei repetitie tot 20.45 uur i.v.m. ALV)
  • woensdag 18 en 25 september
  • woensdag 20 en 27 november
  • woensdag 4 en 11 december
  • woensdag 18 december (pianorepetitie o.l.v. Jan van Maanen)
  • zaterdag 4 januari 2020 repetitiedag
  • zondag 5 januari 2020 generale repetitie (ochtend)

Bladmuziek
Wij maken gebruik van de uitgave Ricordi (opera in vier bedrijven met alleen de Italiaanse tekst). Deze kan via het koor aangeschaft worden.

Aanmelding
Projectzangers kunnen zich tot en met 30 april aanmelden. Wij vragen van projectzangers dat zij een individuele auditie doen op zaterdag 21 of zondag 22 september. Projectzangers die al een individuele auditie hebben gedaan, wordt eveneens verzocht zich uiterlijk 30 april aan te melden.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.