Mahler – Tweede Symfonie

Projectzangers kunnen zich aanmelden.
Auditie- en repetitiedata zijn nog niet bekend.

19 november 2019 Concertgebouw Amsterdam
Symfonieorkest De Philharmonie.

Saint-Saëns – Samson et Dalila

In 2019 zingen we een concertante uitvoering van Saint-Saëns’ opera Samson et Dalila. Dat wordt alweer onze zesde productie met Weekend Opera Utrecht onder leiding van dirigent Jan van Maanen. Het bijbelverhaal uit het Oude Testament over Simson en Delila ligt ten grondslag aan deze opera vol verleiding, geveinsde liefde en verraad. ‘Mon coeur s’ouvre à ta voix’ is een beroemde aria uit dit meeslepende werk.

Voor deze productie gold geen open aanmelding.

6 Januari 2019, TivoliVredenburg Utrecht
Weekend Opera Utrecht, o.l.v. Jan van Maanen

Auditie

Het afleggen van een auditie is vereist om als (project)zanger mee te kunnen zingen met het Nederlands Concertkoor.

Het gaat om een een individuele auditie, afgenomen door dirigent en pianist. Een auditie kent de volgende onderdelen:

• toonladders e.d. zingen, zweltoon (crescendo-decrescendo) op verschillende hoogtes
  • nazingen van drieklanken, melodietjes, vertolken van ritmes
  • van blad zingen van een eenvoudige melodie
  • voordracht van een lied of aria naar keuze, begeleid op de piano
  • zingen van een gedeelte uit de partituur van het betreffende project

Als de auditie goed is afgelegd, kun je als projectzanger in de daarop volgende vier jaar zonder steeds te hoeven auditeren meedoen aan alle projecten waar projectzangers voor gevraagd worden.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.