Mascagni – Cavalleria Rusticana
Leoncavallo – Pagliacci
Weekend Opera Utrecht 2021

Het is een drama. Of nee, het zijn er twee en zelfs drie, in de opera’s Pagliacci en Cavalleria Rusticana van respectievelijk Leoncavallo en Mascagni. Er worden messen getrokken, de emoties gieren door de zaal, maar we overleven het allemaal tijdens Weekend Opera Utrecht.

Aanmelding

Voor deze productie zijn wij op zoek naar projectzangers in alle stemsoorten. Sopranen, alten en bassen komen alleen in aanmerking als zij reeds eerder op basis van een individuele auditie bij ons zijn aangenomen. Reeds eerder aangenomen tenoren zijn zonder meer welkom; ”nieuwe” tenoren doen een korte stemtest voorafgaand aan of in de pauze van een repetitie. In april doen zij vervolgens een individuele auditie. De kosten voor deelname aan dit project bedragen €100,- (excl. bladmuziek), zangers jonger dan 30 jaar 50% reductie.

Plaats: TivoliVredenburg Utrecht
Orkest: Weekend Opera Utrecht
Dirigent: Jan van Maanen
Datum: 3 januari 2021.

Delen uit deze opera’s zingen we bij het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam, 12 september 2020.

Repetities

• Repetities in het Vossius op woensdagen van 19.30 – 22.00 uur: 26 februari; 4, 11, 18, 25 maart; 3, 10, 17 juni; 26 augustus, 2, 9 september; 28 oktober en 4 november.
  • Generale repetitie Klassiek op het Amstelveld: zaterdag 12 september van 14.00 – 17.00 uur met aansluitend het concert van 20.00-22.00 uur. Locatie: Amstelveld Amsterdam.
  • Pianorepetitie met Jan van Maanen: 16 december. Locatie: Vossius.
  • Repetitiedag: zaterdag 2 januari van 10.00 – 17.30 uur. Locatie: TivoliVredenburg.
  • Generale repetitie en concert Weekend Opera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen 3 januari van 10.00 – 17.00 uur. Locatie: TivoliVredenburg.

De repetities op 12/9, 16/12, 2 en 3/1 zijn verplicht.

Mahler – Achtste Symfonie

Aanmelding

Auditie informatie e.d. is op dit moment nog niet bekend. Je kunt je onderin op deze pagina bij ‘Blijf op de hoogte!’ aanmelden voor onze mailinglijst. Als er nadere informatie bekend is zullen we je dat dan laten weten.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020 voert het Nederlands Concertkoor samen met vier andere koren de Achtste Symfonie van Mahler uit. Vanwege de grote bezetting – 123 musici, drie gemengde koren, twee jongenskoren en acht zangsolisten – staat deze symfonie ook wel bekend als de ‘Symphonie der Tausend’.

Plaats: Groningen
Orkest: Noord Nederlands Orkest
Dirigent: Antony Hermus

Repetities

Repetities in het Vossius op woensdagen van 19.30-22.00 uur:
6, 13, 20 en 27 mei; 16, 23 en 30 september; 7 en 21 oktober; 11, 18 en 25 november.

Amsterdam:

• zaterdag 28 en zondag 29 november repetitieweekend

Groningen:

• zondag 6 december 13.00-17.00 uur repetitie met alle koren
  • woensdag 9 december 17.00-22.00 uur pianorepetitie
  • donderdag 10 december 19.00-19.45 uur poetsrepetitie en 20:00-22:00 uur generale repetitie
  • vrijdag 11 december 20.15-22.00 uur concert
  • zaterdag 12 december 20.15-22.00 uur concert

De repetities op 28-29 november en 6, 9, 10 december zijn verplicht.

Voor de repetities en concerten in Groningen wordt busvervoer geregeld.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.