Saint-Saëns Requiem

Vrijdag 4 mei 2018 21.00 uur

Amsterdam.

Camille Saint-Saëns (1835-1921) schreef zijn Requiem tijdens een verblijf in Zwitserland in 1878 in opdracht van een vriend. Koor en solisten wisselen elkaars indringende smeekbeden af. Het hoorbare verdriet in dit Requiem krijgt een extra lading als we weten dat hij korte tijd later zijn beide zoons verloren heeft.

Brahms Ein Deutsches Requiem

15 november 2018 Den Haag
17 november 2018 Utrecht of omgeving
18 november 2018 Amsterdam, Concertgebouw

Brahms schreef dit Requiem na het overlijden van zijn moeder, in 1865. In dit werk, waarin hij bijbelteksten als basis nam, ligt de nadruk vooral op troost en verzoening met het lijden en de dood.

We verwachten dit te zullen uitvoeren met Symfonieorkest Bellitoni onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.

Beethoven Negende Symfonie

Tweede helft december 2018

We verwachten dit te zullen uitvoeren met Het Gelders Orkest onder leiding van gastdirigent Claus Peter Flor.

Ensemble-auditie

De bedoeling van de ensemble-auditie voor projectzangers bij het Nederlands Concertkoor is om naast de individuele zangkwaliteiten ook de ensemble-kwaliteit van iedere auditant te beoordelen. Voor het zingen in een koor is het immers net zo belangrijk om goed te kunnen luisteren naar elkaar als goed te kunnen zingen met elkaar. De grootte van het ensemble varieert. We beginnen de auditie met gezamenlijk inzingen. Daarna worden de stukken die van tevoren zijn opgegeven en gestudeerd, gezamenlijk gezongen onder leiding van de artistieke commissie. Tijdens de auditie wordt tutti, in viertallen, tweetallen en soms solo gezongen, zodat wij een goed beeld krijgen van de samenzang- en individuele kwaliteiten van iedere auditant.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.