Brahms – Ein deutsches Requiem

Brahms schreef dit Requiem na het overlijden van zijn moeder, in 1865. In dit werk, waarin hij bijbelteksten als basis nam, ligt de nadruk vooral op troost en verzoening met het lijden en de dood.

We voeren dit uit met Symfonieorkest Bellitoni onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.

Solisten:
Irene Verburg, sopraan
Robbert Muuse, bariton

16 november, Elandkerk Den Haag
17 november, H.Hartkerk Maarssen
18 november, Concertgebouw Amsterdam

Repetitie-data:

• 14-21-28 maart (woensdagavonden)
  • 27 juni (woensdagavond)
  • 30 juni (zaterdag overdag)
  • 3-10-17-24-31 oktober (woensdagavonden)
  • 3 november (zaterdag overdag)
  • 11 november (zondag tot 14 uur)

Beethoven – Negende Symfonie

Er bestaat misschien wel geen muziekstuk dat méér lading heeft dan deze symfonie. Al jaren wilde Beethoven iets doen met Schillers gedicht Ode an die Freude. Over vrede en broederschap. Bij zijn Negende was het zover: aan het al majestueuze werk voegde hij een koorfinale toe. Alle Menschen werden Brüder – zo kennen wij dat slotdeel nu. Als volkslied van Europa en als soundtrack van de val van de Berlijnse muur.

Het Nederlands Concertkoor voert dit uit met Het Gelders Orkest onder leiding van gastdirigent Claus Peter Flor. Voor deze productie zijn wij op zoek naar sopranen, alten, tenoren en bassen.

Solisten

• Ilse Eerens, sopraan
  • Rosanne van Sandwijk, mezzosopraan
  • Marcel Beekman, tenor
  • Andrew Schroeder, bas

Concerten

14 december 20:00, Musis Parkzaal Arnhem
16 december 15:00, TivoliVredenburg Utrecht
18 december 20:00, Elisabethzaal Antwerpen
20 december 20:15, De Vereeniging Nijmegen
22 december 20:00, Orpheus Apeldoorn
26 december 14:15, Musis Parkzaal Arnhem

Repetities voor Beethoven vinden plaats in het Vossius te Amsterdam elke woensdag van 19.30 – 22.00 op 7 & 14 november en 5 & 12 december. Op donderdagochtend 13 december is in Arnhem de orkestrepetitie en diezelfde avond de Generale repetitie.

Aanmelding tot uiterlijk zaterdag 1 september 2018

Projectbijdrage: € 50, voor zangers tot 30 jaar € 25
Vervoer: vanuit Amsterdam wordt gezamenlijk busvervoer verzorgd naar de concerten
Aanwezigheid bij alle repetities en concerten verplicht
Audities voor deelname: zondag 16 september en zaterdag 20 oktober overdag.

Saint-Saëns – Samson et Dalila

In 2019 zingen we een concertante uitvoering van Saint-Saëns’ opera Samson et Dalila. Dat wordt alweer onze zesde productie met Weekend Opera Utrecht onder leiding van dirigent Jan van Maanen. Het bijbelverhaal uit het Oude Testament over Simson en Delila ligt ten grondslag aan deze opera vol verleiding, geveinsde liefde en verraad. ‘Mon coeur s’ouvre à ta voix’ is een beroemde aria uit dit meeslepende werk.

Voor deze productie gold geen open aanmelding.

6 Januari 2019, TivoliVredenburg Utrecht
Weekend Opera Utrecht, o.l.v. Jan van Maanen

Auditie

Het afleggen van een auditie is vereist om als (project)zanger mee te kunnen zingen met het Nederlands Concertkoor.

Het gaat om een een individuele auditie, afgenomen door dirigent en pianist. Een auditie kent de volgende onderdelen:

• toonladders e.d. zingen, zweltoon (crescendo-decrescendo) op verschillende hoogtes
  • nazingen van drieklanken, melodietjes, vertolken van ritmes
  • van blad zingen van een eenvoudige melodie
  • voordracht van een lied of aria naar keuze, begeleid op de piano
  • zingen van een gedeelte uit de partituur van het betreffende project

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.