Mahler – Achtste Symfonie

Half december 2020 voert het Nederlands Concertkoor in Groningen samen met vier andere koren de Achtste Symfonie van Mahler uit. Vanwege de grote bezetting – meer dan 120 orkestmusici, drie gemengde koren, twee jongenskoren en acht solisten – staat deze symfonie ook wel bekend als de ‘Symphonie der Tausend’.

Plaats: Groningen
Orkest: Noord Nederlands Orkest
Dirigent: Antony Hermus

Aanmelding

Repetities & Concerten

Voor deze productie, waarin wij Koor I zingen, zijn wij op zoek naar projectzangers in alle stemsoorten. Projectzangers die zijn aangenomen na een individuele auditie kunnen zich zonder meer aanmelden, maar bij de plaatsing moeten wij wel rekening houden met de koorbalans. Nieuwe projectzangers, dus degenen die nog geen individuele auditie hebben gedaan, zouden oorspronkelijk een individuele auditie op zaterdag 28 of zondag 29 maart moeten afleggen waar onder andere bijgaande delen gekend worden geacht. Dit geldt ook voor degenen die eerder Mahler 8 met ons meezongen en die nog geen individuele auditie hebben gedaan.

In verband met de coronasituatie zijn de audities uitgesteld tot nader order. De aanmeldingstermijn is verlengd tot en met 28 april. Vanaf nu kunnen alleen tenoren, lage alten en lage bassen zich nog aanmelden.

De kosten voor deelname aan dit project bedragen €100,- (excl. bladmuziek), zangers jonger dan 30 jaar 50% reductie. Aanmelding voor de audities uiterlijk 18 maart.

De repetities vinden plaats in het Vossius op woensdagen van 19.30-22.00 uur:

• 6, 13, 20 en 27 mei
  • 16, 23 en 30 september
  • 7 en 21 oktober
  • 11, 18 en 25 november

Repetitieweekend Amsterdam:
zaterdag 28 en zondag 29 november

Repetities in Groningen:

• zondag 6 december 13.00-17.00 uur repetitie met alle koren
  • woensdag 9 december 17.00-22.00 uur pianorepetitie
  • donderdag 10 december 19.00-19.45 uur poetsrepetitie en 20:00-22:00 uur generale repetitie
  • vrijdag 11 december 20.15-22.00 uur concert
  • zaterdag 12 december 20.15-22.00 uur concert

De repetities op 28-29 november en 6, 9, 10 december zijn verplicht.

Voor de repetities en concerten in Groningen wordt busvervoer geregeld.

Mascagni – Cavalleria Rusticana
Leoncavallo – Pagliacci
Weekend Opera Utrecht 2021

Het is een drama. Of nee, het zijn er twee en zelfs drie, in de opera’s Pagliacci en Cavalleria Rusticana van respectievelijk Leoncavallo en Mascagni. Er worden messen getrokken, de emoties gieren door de zaal, maar we overleven het allemaal tijdens Weekend Opera Utrecht.

Aanmelding

Voor deze productie zijn wij op zoek naar projectzangers in alle stemsoorten. Sopranen, alten en bassen komen alleen in aanmerking als zij reeds eerder op basis van een individuele auditie bij ons zijn aangenomen. Reeds eerder aangenomen tenoren zijn zonder meer welkom; ”nieuwe” tenoren doen een korte stemtest voorafgaand aan of in de pauze van een repetitie. In april doen zij vervolgens een individuele auditie. De kosten voor deelname aan dit project bedragen €100,- (excl. bladmuziek), zangers jonger dan 30 jaar 50% reductie.

Plaats: TivoliVredenburg Utrecht
Orkest: Weekend Opera Utrecht
Dirigent: Jan van Maanen
Datum: 3 januari 2021.

Delen uit deze opera’s zingen we bij het openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld in Amsterdam, 12 september 2020.

Repetities

• Repetities in het Vossius op woensdagen van 19.30 – 22.00 uur: 26 februari; 4, 11, 18, 25 maart; 3, 10, 17 juni; 26 augustus, 2, 9 september; 28 oktober en 4 november.
  • Generale repetitie Klassiek op het Amstelveld: zaterdag 12 september van 14.00 – 17.00 uur met aansluitend het concert van 20.00-22.00 uur. Locatie: Amstelveld Amsterdam.
  • Pianorepetitie met Jan van Maanen: 16 december. Locatie: Vossius.
  • Repetitiedag: zaterdag 2 januari van 10.00 – 17.30 uur. Locatie: TivoliVredenburg.
  • Generale repetitie en concert Weekend Opera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen 3 januari van 10.00 – 17.00 uur. Locatie: TivoliVredenburg.

De repetities op 12/9, 16/12, 2 en 3/1 zijn verplicht.

De aanmelding voor dit project is gesloten.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen. Bijgaand delen van Mahler 8.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.