Mascagni – Cavalleria Rusticana
Leoncavallo – Pagliacci
Weekend Opera Utrecht 2021

Het is een drama. Of nee, het zijn er twee en zelfs drie, in de opera’s Pagliacci en Cavalleria Rusticana van respectievelijk Leoncavallo en Mascagni. Er worden messen getrokken, de emoties gieren door de zaal, maar we overleven het allemaal tijdens Weekend Opera Utrecht.

De aanmelding voor dit project is gesloten.

Auditie

Wat behelst de auditie voor vast lidmaatschap of voor projectzangers?

De auditie bestaat uit de volgende onderdelen:

• drieklanken, vierklanken en melodietjes nazingen, ritmes naspreken;
  • een eenvoudige melodie van blad zingen;
  • een lied of aria naar keuze voordragen, waarbij onze pianist de pianobegeleiding verzorgt;
  • een stukje tekst in het Engels, Frans, Duits, Latijn en Italiaans voorlezen;
  • een nader te specificeren deel van het actuele koorrepertoire zingen. Bijgaand delen van Mahler 8.

De auditie duurt ongeveer twintig minuten en verloopt in een ongedwongen sfeer.

Wanneer verneem je het resultaat van de auditie?

Binnen enkele weken ontvang je bericht of je bent aangenomen als vast lid/projectzanger. Daarbij wordt ook aangegeven op welke termijn je opnieuw opgeroepen wordt om auditie te doen, wat in de meeste gevallen na vier jaar is, zowel voor leden als voor projectzangers.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.