Mozart – Requiem

Lacrimosa dies illa, die dag vol tranen. De woorden waaronder Mozart zijn laatste maten muziek zette. Dit requiem, dat hij schreef voor een anonieme opdrachtgever, werd zijn eigen onvoltooide dodenmis.
Op 4 mei, na de Dodenherdenking op de Dam, voeren wij dit onbetwiste meesterwerk uit in de Beurs van Berlage.

4 mei 2019, Beurs van Berlage Amsterdam
Florilegium Musicum
o.l.v. Louis Buskens

Repetities
De repetities voor deze productie vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, Amsterdam op woensdagavonden 19.30-22.00 uur.

Repetitiedata
13 en 27 februari
6, 13, 20 en 27 maart
24 april, 1 mei
generale repetitie 4 mei ’s middags (verplicht)
4 mei 21.00 uur concert

Aanmelding
Projecttenoren kunnen zich tot en met 11 februari a.s. aanmelden via deze link. Wij vragen van projecttenoren dat zij een individuele auditie doen op zaterdag 9 of zondag 10 maart. Wie al een individuele auditie heeft gedaan, wordt eveneens verzocht zich uiterlijk 11 februari aan te melden. De kosten voor dit project zijn €50.

Mahler – Tweede Symfonie

Projectzangers kunnen zich aanmelden.
Auditie- en repetitiedata zijn nog niet bekend.

24 november 2019 Concertgebouw Amsterdam
De Philharmonie

Auditie

Het afleggen van een auditie is vereist om als (project)zanger mee te kunnen zingen met het Nederlands Concertkoor.

Het gaat om een een individuele auditie, afgenomen door dirigent en pianist. Een auditie kent de volgende onderdelen:

• toonladders e.d. zingen, zweltoon (crescendo-decrescendo) op verschillende hoogtes
  • nazingen van drieklanken, melodietjes, vertolken van ritmes
  • van blad zingen van een eenvoudige melodie
  • voordracht van een lied of aria naar keuze, begeleid op de piano
  • zingen van een gedeelte uit de partituur van het betreffende project

Als de auditie goed is afgelegd, kun je als projectzanger in de daarop volgende vier jaar zonder steeds te hoeven auditeren meedoen aan alle projecten waar projectzangers voor gevraagd worden.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe projecten, meld je dan aan voor onze mailinglijst.